Jak jsem cestovala s jedním plédem

I jeden pléd vám na cesty může stačit.

V květnu jsem se vypravila s mladším synem Tondou na cesty. Přes Berlín a jeho památky, na surfování na španělskou Fuenteventru a zpět přes elegantní Londýn. A známe to všechny. Dovolená se blíží a na posteli se nám ve spěchu kupí hromady oblečení pro případ: Co kdyby! Plánuji chodit po městě, běhat po pláži, zajít si na večeři, cestovat letadle i autobusem. A v rámci šetření do letadla jen příruční zavazadlo.

Dříve za ranného mateřství šlo jen o praktičnost a to mě opravdu šlo. Ale doba se trochu změnila. Nevím jak to máte vy, ale jak mi moji chlapci najednou vyrostli, tak si překvapivě všimli, že nejsem jen matka, ale taky žena. A s rostoucím vlastním názorem mě začali hodnotit. Co mě sluší nebo "jakože tohle myslíš opravdu vážně, mami?" a taky "tak sako, mami, snad nosí chlapi, ne?!" a jiné zajímavé postřehy. Ale když vám řeknou "mami, dneska ti to sluší", tak co je víc? Takže už teď nepřemýšlím v čem se budu líbit vyzrálým mužům, ale hlavně těm svým malým chlápkům, protože na tom mi teď záleží. Ono to moc dlouho trvat nebude než mě nahradí ty mladé "kočandy" a upadnu v zapomění, ať si chodím třeba v domácí zástěře. To babičky dělají, ne?!

Takže co si sbalit do malého zavazadla, kde mají samozřejmě přednost věci pro syna a moje kosmetika? 3x šaty, 2x plavky, 1x lodičky a tenisky na sebe. No jo, ale mě je bohužel všude zima. V letadle, na letišti, v obchoďáku, prostě všude, kde je klimatizace. Nevím, proč v zemích, kde mají v zimním období max 19 stupňů a chodí v péřovkách, musejí mít v létě vychlazeno na 16 a chodit tam v šatech. Já jako středoevropanka to prostě nezvládám. Takže co přes ty šaty, aby mi nebylo zima?

Před časem jsem objevila jeden kus oblečení, který splňoval všechny parametry proto, aby mě zahřál a já zůstala elegantní. Nejen pohodlnost a praktičnost, ale především elegance byla moje motivace. A protože na trhu byly jen "deky", tak jsem ho začala vyrábět.

Představte si, že existuje jeden kus oblečení, který využijete v autě, ve vlaku i v letadle, cestou do hotelu, při večerním posezení v restauraci, do divadla nebo na pláži i s plavkami u bazénu! A to je právě pléd! Ten zázračný kousek navíc váží pouhých 270g! Pléd lehce složíte do kabelky. Je maximálně skladný, nezmačká šaty nebo rukávy, ani nerozcuchá účes natož aby obtisknul makeup. Stačí vzít do ruky nebo přes sebe a vyrazit!

A tak jsme odjela ve svém plédu Summer Basic Black, který je ze 100% lnu, protože se mi hodí k vybraným šatům i střevíčkům, do restaurace, na pláž, do letadla, prostě všude, kde bylo třeba. Nejde jen o klimatizaci. Já se s ním chráním i před sluncem (začaly se mi dělat pigmentové skvrny na rukách a to nechceš). A údržba? Vymácháš v ruce v umyvadle a vyvěsíš. A je jak vyžehlený. Takže v rámci úspor místa pro cestování, pro jeho praktičnost a maximální univerzálnost, je to jasná No.1 na moje cesty.

Milé dámy, je to potřeba vyzkoušet a věřte, že se zamilujete po prvním přehozu přes rameno. Jen si vybrat tu svojí správnou barvu a na to máte dokonce 16 možností.

Cestám zdar,

Kateřina Urban

P.S.: tu úvodní fotku mi dělal právě můj 12letý syn, takže buďte shovívavé, prosím :-)